• اهمیت و ضرورت همایش:

فرماندهی معظم کل قوا ایده ا... تعالی در سخنرانی نوروزی سال 1401، تنها راه رسیدن به رشد اقتصادی را در حرکت به سمت اقتصاد دانش­ بنیان دانستند و فرمودند "منظور از اقتصاد دانش بنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصه­ هاست که نتیجه آن کاهش هزینه ­های تولید، افزایش بهره ­وری، ارتقای کیفیت محصولات، رقابت پذیر شدن تولیدات در بازارهای جهانی و کاهش قیمت تمام شده محصولات در داخل خواهد بود". لذا همایش علوم و مهندسی دفاعی که همه ساله برگزار می­ شود و به عنوان نماد دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) شناخته می ­شود، با محوریت فناوری­های دانش­ بنیان دفاعی برگزار خواهد شد.

نگاه فناورانه دانش­ بنیان در حوزه­ های دفاعی مانند جنگ الکترونیک، هوش مصنوعی و رباتیک، کشف و سنجش، حفاظت و ایمنی و رفع و دفع آلودگی جنگ نوین و سایر علوم مرتبط به مهندسی دفاعی، افق جدیدی را بر روی اساتید، مربیان و دانشمندان این حوزه­ ها می­ گشاید تا با تبادل دانش و تقویت و توسعه بنیه علمی سپاه پاسداران به ارائه یافته ها و نظریه های جدید، نشر و اشاعه دستاوردهای تحقیقاتی و در نهایت به خرد جمعی در فناوری­های دانش­ بنیان دفاعی برسند.

  • خروجی ­ها و دستاوردهای مورد انتظار :

1. ایجاد بستر علمی جهت فعالیت های پژوهشی در حوزه حوزه فناوری های دانش بنیان دفاعی

2. شناخت فناوری های دانش بنیان دفاعی دشمن

3. ارائه راهکارهای سازنده و ارتقای توان دفاعی کشور با استفاده از حوزه فناوری های دانش بنیان

4. تعامل علمی، هم­ افزایی و همسان‌سازی دانش دفاعی نیروهای مسلح

5. ارزیابی، رتبه بندی و تدوین مقالات دریافتی جهت ارائه هدفمند و مدیریت شده دانش حاصله به رده های کاربر عمومی و تخصصی نیروهای مسلح

6. تدوین، چاپ و بارگزاری مقالات در پایگاه های علمی ISC و سیویلیکا